OENIT TRAININGEN

up-to-speed met Playwright

OENIT TRAININGEN

up-to-speed met Playwright

- test engineer -

Test Automation Consultancy

Gerben: “Het opzetten en integreren van testautomatisering in je bestaande IT-infrastructuur is een vak apart. Het vereist niet alleen technische knowhow, maar ook inzicht in de bedrijfsprocessen en de behoeften van jouw organisatie.

Hier komt mijn rol als consultant om de hoek kijken. Samen met het team bekijk ik hoe we het maximale potentieel uit de software door middel van testen en testautomatisering kunnen halen, binnen het geraamde budget”.

Oenit-Trainingen-Gerben-consultancy

- wat kan ik -

Waar ligt mijn expertise

Team versterken & Agile werken

Startende of ervaren agile teams coachen en/of ondersteunen. 10+ jaar ervaring in agile werken. De leiding nemen bij scrumevents voor een optimale werkwijze.

Test expertise

Actieve deelname in software life cycle. Betrokken bij behoeftenanalyse en testplannen. Gedetailleerde functie-, systeem- en regressietesten. Bevindingen beheer. Zorgvuldige documentatie. Training en ondersteuning waar nodig.

Testautomatisering

Kiezen van, opzetten, uitbreiden en integreren van testautomatisering. Gebruik van juiste tools en methodieken. Testcyclus verkorten voor vroegtijdige probleemdetectie, meer tijd voor essentiële zaken.

- wat neem ik mee -

Methoden, Programmeertalen & tools

In de loop van de jaren heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende methoden, programmeertalen en tools:

  • Methoden

    Agile, CAT, DevOps, Scrum, ISTQB, TMap Next en SAFe

  • Programmeer talen

    Java, C#, Typescript, HTML, JSON, Gherkin, PL/SQL, SQL en XML

  • Tools

    Jira, Playwright, Jenkins, VSCode, NodeJS, Tridion, Selenium, Webdriver, Serenity, Cucumber, Maven, IntelliJ, Websphere, SoapUI, Specflow, Swagger (API test tool), Visual Studio, TFS (Azure devops), Ready!API (REST + SOAP), Oracle en Confluence (Atlassian)

Whatever you are, be a good one

- in een notendop -

Een greep uit mijn ervaringen

DUO-logo-Oenit-Trainingen

DUO (2022-2024)
Nu bij DUO breid ik mijn Playwright-kennis uit, werkend aan front-end applicaties in Typescript, en help ik het team met agile ontwikkeling.

BD-logo-Oenit-Trainingen

Belastingdienst (2018-2022)
Bij de Belastingdienst verbeterde ik de testautomatisering met Selenium, Cucumber, Serenity, en introduceerde Playwright, waardoor testvolwassenheid en samenwerking met andere teams verbeterden.

TLN-logo-Oenit-Trainingen

TLN / Van Dijk (2016-1017)
Bij TLN, in het DevOps team, leidde ik de kwaliteit in sprints door regressie- en performancetesten met Specflow, Selenium webdriver, en NeoLoad.

CB-logo-Oenit-Trainingen

CB (2011-2016)
Bij CB begon mijn IT-carrière in 2011, waar ik als functioneel tester werkte en actief betrokken was bij scrumtaken, sprintreviews, en testautomatisering met tools zoals Selenium IDE en SoapUI.

Fijne collega met 'can do' houding

"Gerben praat en draait direct lekker mee. Hij is vriendelijk, heeft gevoel voor humor en geen kapsones. Hij is daarnaast rustig en dat is zeker een kracht in de soms chaotische omgevingen. Hij heeft een "het komt wel goed" gevoel en een "can do" houding. Kortom een fijne collega.

Wat Gerben uniek maakt is zijn niet standaard geschiedenis door onder andere zijn diensttijd, dat geeft hem een unieke achtergrond. Hij is van alle markten thuis. Dit zie je bijvoorbeeld terug in zijn technische inzicht gecombineerd met een vlotte babbel en het altijd representatief gekleed zijn."

Rick Stam

Java developer @Belastingdienst

Neemt collega's mee en motiveert ze

"Ik heb Gerben ervaren als een fijne, betrokken collega. Als Functioneel beheerder en scrummaster weet ik dat je (agile) T-shape vinden in een devops team niet altijd even makkelijk is, maar dat heeft Gerben als tester goed voor elkaar gekregen. Hij houdt het team bij de les en weet ook naast het pakken van zijn eigen verantwoordelijkheid, anderen te helpen bij het pakken van hun verantwoordelijkheid. Gerben is niet niet te beroerd een rol links of rechts extra op te nemen (denk daarbij o.a. aan Scrummaster-taken binnen het devops team) en daarmee collega’s mee te nemen en motiveren."

DUO-logo-Oenit-Trainingen

Anita Lee

Scrummaster @DUO

Wellicht kan ik iets voor jou betekenen?

Mail, bel of app ons.