Playwright 1.42: nieuwe quality of life updates

Tags buiten titels, annotatie skip testen, stijlen toepassen voor screenshots en het verwijderen van willekeurig verschijnende overlays. Allemaal nieuwe functionaliteiten van Playwright’s nieuwe versie 1.42.

1. TAGS BUITEN TITELS

Met deze update kun je nu tags toevoegen aan elementen buiten titels in de testen. Dit biedt meer flexibiliteit bij het identificeren en manipuleren van elementen op een webpagina. En zorgt voor een mooiere titel zonder lelijke tagnamen erin. Maar wees gerust de oude manier van tags schrijven blijft gewoon ondersteund, dus er is geen refactor slag nodig om alle testen aan te passen aan de nieuwe manier. Het selecteren van de tags blijft werken op dezelfde manier (–grep).

2. ANNOTATIE SKIP TESTEN

De mogelijkheid om annotaties mee te geven aan testen die worden overgeslagen (skip) tijdens het uitvoeren van testen is toegevoegd. Dit kan handig zijn om bepaalde testen te negeren, omdat het known-issues zijn, maar tegelijkertijd laat hij in het rapport wel de toegevoegde annotatie zien. Zo kun je de URL van het Jira ticket bijvoorbeeld in het rapport tonen bij die test.

3. STIJLEN TOEPASSEN VOOR SCREENSHOTS

Met deze functie kun je nu stijlen (CSS) toepassen op screenshots die je maakt, zonder deze stijlen op de live webpagina toe te passen. Dit helpt bij het maken van consistente en professioneel ogende screenshots.

4. VERWIJDEREN VAN WILLEKEURIG VERSCHIJNENDE OVERLAYS

LET OP: Deze is nog experimenteel! Eventuele overlays die willekeurig op de webpagina verschijnen tijdens het testen, worden nu automatisch verwijderd. Dit zorgt voor een stabielere testomgeving en betrouwbare testresultaten.

Wil je Playwright gebruiken bij jouw bedrijf en zoek je nog iemand die jouw collega’s snel up-to-speed kan brengen met Playwright? Ik denk graag vrijblijvend met je mee.